Senza Rigore er et musikalsk uttrykk som betyr " det som er løst og ledig".

Vi er et vokalensemble fra Fredrikstad med rundt 25 damer - en skikkelig gladgjeng som trives sammen. De fleste har god korbakgrunn, alle har stor sangglede og vi liker å synge ulike sjangre. Vi jobber kontinuerlig med sangteknikk og musikalitet, og ønsker å formidle glede og kvalitet i alle våre framførelser.

Vokalensemblet startet sin historie under navnet Senza Rigore i 2007, men historien til det som er stammen av koret, skriver seg mye lengre tilbake i tid. 
I 1979 startet Einar Johs Jacobsen opp et pikekor i Torsnes kirke utenfor Fredrikstad. Koret vokste seg stort og stabilt i årene som kom. Hans datter Kari Brevik dirigerte koret med stødig hånd og stor glede i mange år, og grunnlaget for klangen ble lagt av henne.

Torsnes kirkekor ble i 2007 til Senza Rigore, og vi er nå et av korene i Fredrikstad domkirke.

HVA SYNGER VI?
Vi har varierte oppdrag i løpet av året og klassisk kirkemusikk står naturlig nok høyt i kurs hos oss.  På repertoaret har vi også både viser, folkesang, jazz, pop/rytmisk-musikk og musikk fra film og musikaler.

HVOR VIL VI VIDERE?
Senza Rigore vil gjerne fortsette å opprettholde en høy standard på det musikalske.
Vi har en meget dyktig organist og pianist i Dan Rene Dahl,- domkantor i Fredrikstad Domkirke. Koret har hatt flere dyktige dirigenter, bla. Kari Brevik , Birgit Nybøle Haus, Randi Clausen Aarflot og nå er Birgit Gudim Søland dirigent. 


NM 2023 - 2 stk 2.plasser - vi sier oss fornøyd


Noen nye bilder av oss i nye kjoler - fra Domkirken og NM 2023

Photoshoot i Domkirkeparken
Photoshoot i Domkirkeparken

NM for kor 2019 _ 2.plass Sakral B
NM for kor 2019 _ 2.plass Sakral B
Senza Rigore med dirigent Birgit Gudim Søland i Olavshallen under NM for kor 2019
Senza Rigore med dirigent Birgit Gudim Søland i Olavshallen under NM for kor 2019
NM for kor Trondheim 2019_ Sakral del
NM for kor Trondheim 2019_ Sakral del

Senza Rigore har forskjellige konserter igjennom året. Vi synger ved flere kirkelige og verdslige anledninger i Fredrikstad og omegn. Vi har egne konserter, samarbeidskonserter med andre kor og musikere. Senza Rigore har koret for kjente artister som Marianne Antonsen, Bjørn Halstensen/Haltone, Sigvart Dagsland og Stefan Andersson ved flere anledninger.

Vi deltar også i korkonkurranser, kor-cuper og sangerstevner. I 2018 sang vi i KorCup for Øsfold og Akershus. I 2015 deltok vi NM for kor for første gang og fikk en god 2.plass i sakral del og 3.plass i damekor-kategorien, klasse B. Høsten 2019 deltok vi i NM for kor i Trondheim. Dette resulterte i 2 gode plasseringer,- 2.plass i kategorien Sakral B og 2.plass i kategorien damekor B!